Hoe kan jij jouw webshop het best voorbereiden op de komst van Amazon?

Hoe kan jij jouw webshop het best voorbereiden op de komst van Amazon?

Vroeger was het allemaal nog mogelijk, een webshop runnen vanuit je eigen kamer of garage. Tegenwoordig zijn de benodigde marketingkosten echter vaak niet meer te overzien voor kleine bedrijven en ondernemers die hun webshop goed voor de dag willen laten komen met goede rankings in bijvoorbeeld Google. Dit komt omdat de grote gevestigde spelers enorme budgetten tot hun beschikking hebben en er simpelweg bijna geen tussenkomen meer bij is voor de overige spelers in de markt.
 

Juist om deze reden is het interessant om de grote platformen zoals Amazon en bol.com te gebruiken aangezien hier weinig onderscheid gemaakt wordt tussen grote en kleine spelers. Als jij een geweldig product te bieden hebt, gaan mensen dat vanzelf kopen. En zodra mensen jouw producten gaan kopen krijg jij vanzelf meer zichtbaarheid op deze grote platformen. Je kan het haast vergelijken met het sneeuwbaleffect. De grote platformen zijn in deze tijd de mogelijkheden waar jij als ondernemer optimaal van moet profiteren. Zij trekken het publiek naar hun websites en jij hoeft alleen maar jouw product online te zetten, simpel toch?

 
Nu kan het voorkomen dat jij het als webshop eigenaar prima vindt om op een Amazon of bol.com jouw product te verkopen, maar dat jij liever zelf de product afhandeling doet. Dit is zeker een mogelijkheid en kan jou bepaalde kosten besparen, echter is het wel belangrijk dat jij heel stipt alles verzendt en ervoor zorgt dat jij aan de voorwaarden van Amazon voldoet. Doe je dit niet (om welke onverhoopte reden dan ook) dan zal je zien dat jouw bezoekers en verkopen ook zullen teruglopen. Jij mag best gebruik maken van de platformen van deze grote spelers, maar je moet goed onthouden dat de consument voorop staat en altijd als koning behandeld moet worden. Kwaliteitsproducten, scherpe prijzen en op tijd bezorgen zijn belangrijke factoren in deze business. Ben jij er klaar voor?


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd