Amazon RSS

Onlangs was ik uitgenodigd op het Shopping Today event in De Fabrique in Utrecht. Een uitgelezen kans om vele experts op het gebied van marketing en E-commerce te ontmoeten. Vele bekende en succesvolle ondernemers kwamen hier hun verhaal doen met ook nog wat tijd voor een Q&A sessie. Hieronder een korte video van hoe deze dag verliep, waar ook ik een kort interview geef. Wil je meer weten over dit evenement of weten wat ik er zoal van geleerd heb? Klik dan hier.  

Meer lezen

Amazon is het ideale platform om te starten met het online verkopen van producten. Ook al heb je slechts enkele producten of een klein budget tot je beschikking. Nu Amazon voet aan de grond heeft gezet in Europa, is het jouw beurt om hiervan ook te profiteren en jouw ondernemerschap tot een succes te brengen. Hoe kies je een product? En hoe beland je bovenin de zoekresultaten? Ik geef je zeven tips.  1. Kies een product Het kiezen van een product is belangrijk en niet altijd even simpel. Het is voor jezelf belangrijk dat jij enigszins affiniteit hebt met het...

Meer lezen

Het komt regelmatig voor dat een potentiële klant niet zeker weet of een product wel de juiste keuze is. Of dat een klant geen goed gevoel heeft bij de verkoper van een product. Vaak is dan de eerstvolgende stap: de reviews bekijken om ervaring van voorgangers te lezen. Zo werkt het bij vrijwel alle e-commerce-platformen. Ook bij Amazon.

Meer lezen

Jouw verkoopsucces op Amazon hangt af van hoeveel mensen jouw product zien en interessant genoeg vinden om te kopen. Om dit te bereiken zijn verschillende technieken mogelijk. Zoals je in mijn vorige artikel hebt kunnen lezen kan een goede lanceer actie dan ook veel teweeg brengen en je product ranking een enorme boost geven. Echter is dit niet de enige manier om mensen jouw product te laten zien.

Meer lezen

Heb jij jouw private label product uitgekozen en ben je klaar om live te gaan? Dan resteert er nog één belangrijke stap, namelijk het goed timen van de lancering. Het is belangrijk om goed markt onderzoek te doen voordat jij jouw product lanceert. Doe je dit niet? Dan is de kans redelijk groot dat jij enkele maanden na je lancering met een grote hoeveelheid voorraad zit dat in een Amazon warenhuis ligt, met alle gevolgen (in de vorm van hoge kosten, slechte performance rankings, etc.) van dien.

Meer lezen